Katalánska prokatúra zbavila Messiho obvinení z daňových podvodov

17.07.2013 Celý región

Barcelona 17. júla (TASR) - Futbalový kanonier Lionel Messi zo španielskeho veľkoklubu FC Barcelona vyriešil problémy s daňovými úradmi.

Dvadsaťšesťročný Argentínčan údajne podával spolu so svojím otcom medzi rokmi 2006 a 2009 nepravdivé daňové priznania, čím mali spoločne zatajiť viac ako 4 milióny eur. Daňové obvinenie sa týkalo predaja Messiho obrazových práv, obaja ho však popreli. Katalánska prokuratúra pre daňové trestné činy po zistení oznámila, že predaj spomínaných práv bol skrytý v komplexe fiktívne založených spoločností vo Švajčiarsku, Veľkej Británii, Uruguaji a Belize.

"Som pokojný. Nikdy som sa nestaral o podobné veci a ani môj otec. Máme na to právnikov a manažérov, ktorým dôverujeme," povedal pre agentúru Reuters Messi.

Útočný ťahúň FC Barcelona je jedným z najlepšie platených športovcov sveta a za sezónu zarobí sumu prevyšujúcu 20 miliónov dolárov. Od sponzorov a z reklám vrátane Adidasu zinkasuje ročne ešte o milión dolárov viac.

Štvornásobný držiteľ Zlatej lopty zároveň uvítal príchod mladého ofenzívneho talentu Brazílčana Neymara do Barcelony. "Je to dobrý chlapec. Na ihrisku spolu nebudeme mať problém," uviedol Messi.
 

Vyberte región